Матуранти у посјети Старом Броду

У четвртак, 27. маја 2021. године , матуранти наше школе, у пратњи ректора, протонамјесника Љубомира Пријовића, и професора, јереја Милоша Јањића, појетили су Стари Брод и Вишеград. ,

Једнодневно путовање у Вишеград и околину  започето је у поподневним часовима крстарењем ријеком Дрином до Старог Брода гдје су наши ученици обишли спомен капелу посвећену Мученицима Дабробосанским и Милешевским, и имали прилику да виде спомен обиљежје пострадалим Србима у овом крају током Другог свјетског рата.

Том приликом ректор се обратио ученицима словом о свим српским страдалницима из овог периода и о значају  стратишта у Старом Броду за српски народ и његову историју.

У повратку са Старог Брода ученици су слушали и о страдању Срба у оближњем мјесту Милошевићи.

По повратку у Вишеград ђаке наше богословије дочекао је протојереј-ставрофор Драган Вукотић, старијешина цркве Св. Кнеза Лазара у Вишеграду, којем дугујемо велику захвалност на гостопримству, али и на пожртвованом раду на очувању успомене на српске страдалнике овог краја. 

Посјета Вишеграду наставила се  обилском града и његових знаменитости, након чега су се ученици са својим професорима у вечерњим часовима вратили у Фочу.