КРАЈ НАСТАВЕ У БОГОСЛОВИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2021/22. ГОДИНУ

Поводом завршетка наставе за школску 2021/22. годину, у уторак 31. маја текуће године у Храму Светих Василија Острошког и Петра Дабробосанског у кругу наше школе служена је Света Литургија којом је началствовао ректор Богословије, протонамјесник Љубомир Пријовић.

По заамвоној молитви прочитана је и благодарна молитва за ово успјешно завршено дјело. Затим се ректор богословије ученицима обратио пригодном бесједом свима заједно честитавши успјешно завршену годину, а матурантима пожељевши срећу и успјех на предстојећем матурском испиту зрелости, те их све покропио освећеном водом. Након Литургије одржана је и сједница наставничког вијећа на којој су сабрани резултати из учења и владања свих ученика. Затим се у школском амфитеатру свим ученицима обратио ректор Богословије, те главни васпитач о. Ранко Ковач, који је ученицима саопштио закључке са сједнице. На крају су разредне старјешине уручиле књижице ученицима, као и књиге као награде оним најуспјешнијим, након чега су се ученици упутили својим домовима.

Нова школска година почеће 1. септембра 2022. године. Овим путем Управа Богословије заједно са професорима жели срећан и благословен распуст свим ученицима.

Горан Брборић