Теодорова субота и Недјеља православља

          У петак прве седмице поста, ученици наше школе приступили су светој тајни исповијести, која је организована у просторијама школе. Ученике су исповиједали протојереји- ставрофори Милутин Андрић (школски духовник), Милорад Новаковић, Јадран Даниловић,  Новица Ћебић, Александар Топаловић и јереј Никола Ковач. Прије исповијести служено је молитвословље, после чега  је ученике бесједом поучио школски духовник, честитавши им почетак поста и пожељевши да у радости дочекају Васкрсење Христово, а у наставку су ученици приступили светој тајни исповијести. У вечерњим часовома служена је Литургија  Пређеосвећених Дарова, коју је служио професор богословије, јереј Љубомир Пријовић.

У суботу, 24. 02. 2018. године, на Теодорову суботу, служена је Литургија у школском храму гдје су светој Тајни причешћа приступили сви ученици наше школе, заједно са професорима и помоћним особљем. Литургију је служио ректор богословије, архимандрит Лазар Лазаревић, који се на крају Литургије обратио пригодним ријечима. У току Литургије, школски духовник протојереј- ставрофор Милутин Андрић, исповиједао је присутни народ.

Наредног дана, у прву недјељу поста, која се зове и Недеља православља, служена је Литургија светог Василија Великог. Литургијом је началствовао ректор богословије, архимандрит Лазар Лазаревић, уз саслужење професора богословије, јереја Љубомира Пријовића. У току Литургије, поред ученика школе, светој Тајни причешћа приступио је велики број и вјерног народа из Фоче. На крају Литургије, ученицима се обратио ректор школе.