Приредба поводом прослављања Светог Симеона Мироточивог и додјела награда за светосавкске темате

                У четвртак 01. марта 2018. године, у амфитатру Богословије одржана је приредба поводом прославе празника нашег духовног оца Светог Симеона Мироточивог. У оквиру акадмије ученици су приказали драмски наступ у ком су изведени одломци  из житија Светог Симеона. Ученици рецитаторске секције под руководством професора Вјекослава Јовановића, и рецитаторске секције СЦ у Фочи под руководством професорице Сање Ристановић,  изводили су одломке из службе Светом Симеону.   

На свечаној академији  додјељене су награде ученицима који су писали светосавске темате. Учесници приредбе били  су чланови рецитаторске и драмске секције Богословије: Милан Ерић, Његош Благојевић, Ведран Милаковић, Страхиња Спасојевић, Трифко Бошковић, Горан  Брборић, Давид Ерић, Давид Милкановић и Немања Зупанац. Поред богослова, у програму су узели учешће  чланови рецитаторске секције Средњошколског центра Фоче: Јана Вуковић, Душица Мићић и Драгана Ковач.

Награде за најбоље светосавксе темате биле су новчане, а додјељене су из школског фонда  и фонда Слободана Мироквића, Новчане нааграде додијелили су професори јереј Видак Вујадиновић и Синиша Божић. Награде су примили, Никола Спајић, Вељко Николић и Теодор Симеуовић, ученици петог разреда,  Његош Кондић и Стефан Веселиновић, ученици четвртог разрда, Никола Церовина, Стефан Мотика и Цвијан Симикић, ученици трећег разреда. Програм су организовали чланови Савјета ученика Богословије уз помоћ професора.

Васо Товиловић, пети разред