Професор богословије јереј Видак Вујадиновић добио признање општине Фоча

        Поводом дана општине Фоча 09. маја 2018. године уручена с општинска  признања и захвалнице. Највеће општинско признање- Повеља општине Фоча уручена је Планинарском друштву “Зеленгора” и привреднику Саву Миловановић, док је признање “Почасни грађанин Фоче” добио Дубравко Сувара, оснивач ОК феста на Тјентишту.

        Професору богословије јереју Видаку Вујадиновићу уручена је захвалница за допринос у организовању бројиних манифестација, као и за развој и унапређење културе и музичког стваралаштва на подручју општине Фоча.

        Дан побједе над фашизмом у Фочи се обиљежава као Дан општине у знак сјећања на значајне догађаје из Другог свјетског рата који су се одиграли за вријеме “Фочанске републике”. Од јануара до маја 1942. године, након Игманског марша, у Фочи је боравио Врховни штаб. Тада су донесени први правни акти нове државе, познати као “Фочански прописи”, установљен је орден народног хероја и основана болница, претеча данашње ВМА у Београду. На подручју Фоче одиграла се и Битка на Сутјесци, па Фочаци с пуним правом коначни слом фашизма славе као свој дан.