Прослава школске славе Светог Петра Митрополита Дабробосанког

     Поводом  крсне славе Богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи,  Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански посјетио је у навечерје крсне славе нашу Богословију и отслужио празнично вечерње богослужење са почетком у 18:00 часова, 16. септембра 2018. године.  У бесједи, на крају вечерња Високопреосвећени Господин Митрополит је бесједио о Светом Петру Дабробосанском и истакао његов свети и свијетли примјер архипастира, учитеља и просвјетитеља, али и вјерног свједока Божијег у овом свијету које је запечатио и потврдио својим мученичким страдањем 1941. године.

      На празник Светог Свештеномученика Петра, литургија је почела у 09:00 часова. Светом литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Владимир Ступар уз саслужење протојереја-ставрофора Милојка Топаловића, протојереја-ставрофора Милутина Андрића, протојереја-ставрофора Милорада Новаковића, протојереја-ставрофора Ненада Тупеше, протојереја Михаила Андрића, јереја Душана Андрића, јереја Дамјана Радовића , Архимандрита Лазара Лазаревића, ректора богословије, професора јереја Видака Вујадиновића и јереја Љубомира Пријовића и ђакона Милоша Јањића.  Послије јеванђеља, пастирском бесједом обратио се протојереј-ставрофор Владимир Ступар.

        Послије Свете Литургије, гости су се упутили у уређен простор испред наше школе, у ком је уприличен културни програм. Ректор богословије Архимандрит Лазар Лазаревић, обратио се пригодном бесједом у којој се захвалио свим гостима што су одвојили вријеме и на овај свети дан посјетили нашу богословску школу. У програму су се представили полазници рецитаторске секције богословије под руководством професорице српског језика Сање Ристановић, као и чланови хора и музичког састава Кимвал под руководством професора јереја Видака Вујадиновића. Житије  Светог Петра, припремио је и прочитао Горан Брборић, ученик другог разреда. Историјат наше богословске школе прочитао је ученик петог разреда Милан Ерић.

       Послије свечаног програма, уприличен је славски ручак у трпезарији наше богословије.

        Овом приликом благодаримо и преставницима других богословија што су се одазвали позиву и дошли да увеличају овај свети дан.

                                                                           На многаја љета!